Op dit moment wordt een programmeerbare elektronische ontsteking ontwikkeld.
De reden om elektronische ontstekingen te gaan aanbieden liggen voor de hand.

  • Het ontstekingstijdstip is altijd het gewenste tijdstip omdat er geen slijtage optreedt.
  • De Avalanche elektronische ontsteking® kan gebruikmaken van elk merk verdeler (origineel of after-market uit Nederland, Europa of het verre oosten).
  • Persoonlijke wensen kunnen worden uitgevoerd, zoals een 2de ontstekingscurve, b.v. LPG.

Om de Avalanche elektronische ontsteking® te kunnen programmeren moeten de fabriekswaarden van de originele verdeler bekend zijn. Indien deze niet bekend zijn worden er vaak willekeurige waarden ingevoerd dan kan dat tot motorschade leiden, vermogensverlies, hoog brandstofverbruik, etc.
Om uw Avalanche elektronische ontsteking&reg perfect te kunnen laten werken hebben wij een ontstekingscurve-databank aangelegd.

De grootste verschillen tussen de Avalanche elektronische ontsteking® en andere elektronische ontstekingen zijn:

  • De Avalanche elektronische ontsteking® werkt niet zoals de originele vacuüm-mechanische vervroeger met een verschil tussen op- en afgaande vervroeging. Dit is immers een ongewenst bijeffect van de mechanische vervroegers. Hierdoor loopt de motor onder alle omstandigheden beter.
  • De Avhe elektronische ontsteking® werkt niet met enkele referentiewaarden, maar indien er slechts een beperkt aantal waarden bekend is, interpoleert de Avalanche ignition® alle tussenliggende waarden naar de optimale curve.
  • De Avalancektronische ontsteking® werkt niet met een switch systeem voor de vacuüm vervroeger (meestal 2 waarden, zijnde geen vervroeging of 50% van de maximale vervroegingswaarde) maar werkt met begin- en eindwaarden en interpoleert de tussenliggende waarden.
  • Wij maken gebruik van de superieure Avalanche ignition module® techniek. Meer info over de supervonk.
  • Deze ontsteking blijft werken bij extreem lage accuspanningen (b.v. winter).
  • Wij leveren de Avalanche ignition module® en de Avalanche elektrische ontsteking® niet als DIY systeem. Wij installeren en testen de gehele ontsteking op uw auto zodat u zeker bent van de optimale werking van uw motor.
  • De ontsteking wordt naar de wevan de klant gebouwd. Dit houdt in dat diverse componenten van het originele ontstekingssysteem (stroomverdeler, originele behuizing etc.) kunnen worden aangepast i.v.m. de originaliteit van de auto of alles wordt vervangen door de meest moderne componenten.