Op dit moment wordt een programmeerbare elektronische ontsteking ontwikkeld.
De reden om elektronische ontstekingen te gaan aanbieden liggen voor de hand.

  • Het ontstekingstijdstip is altijd het gewenste tijdstip omdat er geen slijtage optreedt.
  • De Firestorm elektronische ontsteking® kan gebruikmaken van elk merk verdeler (origineel of after-market uit Nederland, Europa of het verre oosten).
  • Persoonlijke wensen kunnen worden uitgevoerd, zoals een 2de ontstekingscurve, b.v. LPG.

Om de Firestorm elektronische ontsteking® te kunnen programmeren moeten de fabriekswaarden van de originele verdeler bekend zijn. Indien deze niet bekend zijn worden er vaak willekeurige waarden ingevoerd dan kan dat tot motorschade leiden, vermogensverlies, hoog brandstofverbruik, etc.
Om uw Firestorm elektronische ontsteking&reg perfect te kunnen laten werken hebben wij een ontstekingscurve-databank aangelegd.

De grootste verschillen tussen de Firestorm elektronische ontsteking® en andere elektronische ontstekingen zijn:

  • De Firestorm elektronische ontsteking® werkt niet zoals de originele vacuüm-mechanische vervroeger met een verschil tussen op- en afgaande vervroeging. Dit is immers een ongewenst bijeffect van de mechanische vervroegers. Hierdoor loopt de motor onder alle omstandigheden beter.
  • De Avhe elektronische ontsteking® werkt niet met enkele referentiewaarden, maar indien er slechts een beperkt aantal waarden bekend is, interpoleert de Firestorm ignition® alle tussenliggende waarden naar de optimale curve.
  • De Firestorm elektronische ontsteking® werkt niet met een switch systeem voor de vacuüm vervroeger (meestal 2 waarden, zijnde geen vervroeging of 50% van de maximale vervroegingswaarde) maar werkt met begin- en eindwaarden en interpoleert de tussenliggende waarden.
  • Wij maken gebruik van de superieure Firestorm ignition module® techniek. Meer info over de supervonk.
  • Deze ontsteking blijft werken bij extreem lage accuspanningen (b.v. winter).
  • Wij leveren de Firestorm ignition module® en de Firestorm elektrische ontsteking® niet als DIY systeem. Wij installeren en testen de gehele ontsteking op uw auto zodat u zeker bent van de optimale werking van uw motor.
  • De ontsteking wordt naar de wevan de klant gebouwd. Dit houdt in dat diverse componenten van het originele ontstekingssysteem (stroomverdeler, originele behuizing etc.) kunnen worden aangepast i.v.m. de originaliteit van de auto of alles wordt vervangen door de meest moderne componenten.