Iwema Enterprise is de initiatiefnemer van de ontstekingscurve-databank. De ontstekingscurve-databank is een voortvloeisel uit onze autodiagnose activiteiten. Het is immers niet mogelijk een motor perfect te laten lopen als de ontsteking niet exact werkt conform de voorschriften van de fabrikant.Verdelertester

In de loop der jaren is de meest uitgebreide database van ontstekingscurves ter wereld ontstaan.
De ontstekingscurve-databank is gevuld met gegevens van auto's van over de hele wereld; Europa, Amerika, Azië, etc.
Daarnaast hebben wij van veel auto's de ontstekingscurves die bij specifieke landen horen i.v.m. lokaal geldende emissie-eisen (Zwitserland Californië, Japan etc.).
De database is gevuld met meer dan 50.000 auto's. (wij zoeken op: merk, model, motortype, bouwjaar, etc.). De automerken in de databank gaan van de meest gangbare auto's zoals: Opel, Fiat, Peugot tot de meest exclusieve modellen zoals Rolls Royce, Ferrari, Lotus, etc.

Meer informatie over automerken in de onstekingscurve-databank.

Van zeer veel auto's hebben wij de afstelgegevens.
Het betreft o.a. verdeler-modelnr, verdeler-afstelnr, basis afstelling ontsteking, starttoerental, gradiënt, of er wijzigingen in de gradiënt optreden, einde vervroeging, toleranties, octaan aanpassing, etc. Tevens de bijbehorende gegevens van de vacuüm vervroeging en de wijze van afstellen/testen (niet alle bovenstaande gegevens zijn voor alle verdelers van toepassing/aanwezig).

Deze gegevens zijn niet alleen voor intern gebruik maar zijn tegen vergoeding voor iedereen beschikbaar. Na aanvraag zoeken wij de passende ontstekingscurve bij uw auto/motorblok.
Neem hiervoor contact met ons op met, indien mogelijk, vermelding van: merk, model, motortype, bouwjaar, eventueel motornr., verdeler-modelnr, verdeler-afstelnr, versnellingsbak (hand of auto), land van eerste toelating, zodat u de juiste gegevens krijgt (hoe meer informatie u ons aanlevert des te beter kunnen wij u helpen).

Indien de gegevens van uw auto niet in onze database voorkomen kunnen wij deze vaak toch nog wel achterhalen.Vervroegingcurve
In het uiterste geval kunnen wij met gebruik van onze moderne ontstekingstestbank de benodigde gegevens van uw verdeler uitlezen.Hierbij is het van belang dat de uit te lezen (aangeboden) verdeler ook zeker op de motor thuis hoort. Indien niet bekend is of uw verdeler op uw motor thuis hoort kunnen wij in onze databases kijken of wij de verdeler aan uw motornr. kunnen linken.
Indien er geen link te vinden is kunnen wij u veelal vertellen wat de afwijking tussen de originele en de aanwezige verdeler is. Met deze gegevens is de aanwezige verdeler meestal wel aan te passen.

Naast de gegevens van de verdeler hebben wij ook gegevens nodig van de originele door de fabrikant geplaatste bobines.

Er zijn meer dan 5.000 verschillende bobines te koop voor classieke auto's (model ronde staaf).
Alleen de juiste bobine zorgt voor de beste rijeigenschappen.
Het omnummeren van bobines naar vervangers geeft vaak een slecht resultaat.
Met onze testcomputer hebben wij regelmatig grote afwijkingen kunnen vaststellen tussen originele en de zogenaamde vervanger.

Koop indien mogelijk geen vervanger voor uw bobine, maar blijf bij de originele bobine.

Laat u ook niet afschepen met een zogenaamde universele bobine!
Een universele bobine bestaat niet!

Meer informatie over het afstellen van de ontsteking.