The power of LPG
english site

Onstekingen

De perfecte vonk

De invloed van een al dan niet perfect werkende ontsteking wordt zwaar onderschat. De prestaties van de motor, brandstofverbruik en de driveability zijn sterk afhankelijk van een correct afgestelde en werkende ontsteking. Daarom heeft de fabrikant veel tijd energie gestoken in het uitzoeken van de optimale ontstekingstijdstippen. De afstelgegevens en de bijbehorende data met toleranties zijn noodzakenlijk om de ontsteking te kunnen controleren en af te stellen.

Het afstellen van een ontsteking is meer dan alleen het afstellen van het ontstekingstijdstip bij een bepaald toerental. Als u een perfect lopende motor wilt hebben is er geen ruimte is voor ongeveer; alles moet spot on zijn.

Maar zelfs als de timing van de ontsteking perfect is zal uw motor niet optimaal presteren met uw klassieke ontsteking.

Het probleem zit in met name in de laad- en ontlaadtijd van de bobine.

Een bobine moet immers alle bougies aan laten vonken. Dit probleem is bij modernere auto's door de fabrikanten opgelost met de dis-bobine (2 bougies per bobine) en later met pen-bobines (1 bougie per bobine).

Hierdoor werden de laad- en ontlaadtijden langer en verbeterde de verbranding. Zo zal er bij een V12 motor met verdeler slechts 1/12 van de laadtijd zijn ten opzichte van een motor met pen-bobines.

SkyFire Ignition Drivers

De SkyFire is de ontstekingsdriver die uw verdelerontsteking een vonk laat produceren die vergelijkbaar is met die van moderne auto's. Tot wel 3x krachtiger als de vonk van de orginele ontsteking. Het resultaat is meer vermogen, lager brandstofverbruik, minder CO en HC uitstoot, een stabiel stationair toerental en trillingsvrij draaien van de motor.

SkyFire Ignition Driver inbouwen

Om het beste resultaat te krijgen controleren wij vooraf uw complete ontstekingssyteem en motor. Mochten er grote afwijkingen in de afstellingen zijn, dan kunnen wij deze herstellen. Afwijkingen kunnen zijn:

Dit soort fouten zijn snel opgelost doordat wij gebruik maken van diagnose apparatuur (zie hier).

SkyFire Ignition Driver voordelen

SkyFire Ignition Driver

© 2000-2020 IWEMA enterprise. disclaimer